13 microaccions (d’arts visuals, poesia, dansa, teatre, literatura...) que tindran lloc durant tot l’any 2013 a diversos espais de la ciutat de Mataró

10  13 CAPS.A.
13-13CAPS.A..html
CAPS.A.http://www.capsa-art.orgshapeimage_4_link_0
@mailto:capsa@capsa-art.org?subject=shapeimage_5_link_0
MATACAPS

Octubre. Encartat a l’Agenda Cultural de l’Ajuntament de Mataró del mes d’octubre.

Treball de Marcel·lí Antúnez Roca fet especialment per aquesta entrega que es distribueix amb l’Agenda Cultural d’octubre de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró.

És un dibuix imprès, per les dues cares, en un paper estucat blillant de 120 g, de 21 x 10 cm. El treball està realitzat en blanc i negre.

Us el podeu descarregar i imprimir a casa si no l’heu rebut amb l’Agenda Cultural.

Per descobrir tots els caps dibuixats en aquest projecte, heu de plegar i manipular el full de paper. Per fer-ho, heu de seguir les instruccions de Marcel·lí Antúnez Roca en el vídeo següent:

9-13_COMICS.html

Marcel·lí Antúnez Roca, Moià (Barcelona), 1959, és un artista que arrossega una llarga trajectòria que l'ha portat per més de 40 països d'arreu del món.  Tant amb el grup La Fura dels Baus, col·lectiu del qual en va ser fundador i líder els anys 80, com individualment, des dels inicis dels 90 fins avui.  La performance és l’objecte principal del seu treball. Ell entén aquesta activitat com un espai integrador on s’hi poden trobar àmbits tan diversos com la música, l'animació, la robòtica o el vídeo. En els darrers anys, Antúnez Roca ha mostrat un gran interès pel dibuix. Ha produït centenars de dibuixos, ja sigui en forma d’story boards, dibuixos preparatoris o dibuixos arrel. Aquests últims serveixen com a base de les animacions interactives amb què acostuma a acompanyar els seus relats. Són tintes xines que són escanejades, pintades, retallades, animades i programades abans  d’arribar a les seves performances o instal·lacions interactives.

"Entenc el dibuix com una forma de  visualitzar el meu pensament. M'agrada dibuixar de forma automàtica, m'agrada quan el dibuix suggereix quelcom que no esperava. El dibuix  és un mecanisme il·lusori. No és estrany, doncs, que m'agradin els anamorfismes i altres trucs visuals..."

MATACAPS s'inscriu en els gustos d'aquest autor i en el desig de compartir-los amb el públic. Pensat com un dibuix de dues cares que plegant-lo dóna múltiples caps, convida l’espectador a manipular-lo i fer-lo seu.

Si voleu més informació sobre Marcel·lí Antúnez Roca podeu visitar: www.marceliantunez.com

Si vols seguir la seva activitat: www.facebook.com/marcelli.antunezroca

11-13_CONTRADICCIONS.html
MARCEL·LÍ ANTÚNEZ ROCA