13 microaccions (d’arts visuals, poesia, dansa, teatre, literatura...) que tindran lloc durant tot l’any 2013 a diversos espais de la ciutat de Mataró

7  13 CAPS.A.
13-13CAPS.A..html
CAPS.A.http://www.capsa-art.orgshapeimage_4_link_0
@mailto:capsa@capsa-art.org?subject=shapeimage_5_link_0
SALVADOR ESPRIU

Dimecres 10 de juliol, tot el dia.

Acció-recitació de poemes de

Salvador Espriu

a les línies d'autobusos de MataróAlumnes de l'Aula de Teatre de Mataró reciten i reparteixen poemes de Salvador Espriu, el dia del centenari del seu naixement, a les línies d'autobusos de Mataró.


6-13_FORMOSA-OSTA.html

Amb la participació deAula de Teatre de Mataró

 

Salvador Espriu

Santa Coloma de Farners, 1913 — Barcelona, 1985.

Poeta, dramaturg i novel·lista català

És un dels escriptors més significatius de la postguerra i un dels poetes catalans més importants. Tot i que es dóna a conèixer com a narrador, la seva incursió tardana en la poesia no és cap obstacle per aconseguir un ràpid reconeixement, no només dins les lletres catalanes sinó dins la literatura universal. També té un paper important en la recuperació del teatre català.

Publica les novel·les El doctor Rip (1931) i Laia (1932), els llibres de narracions, Aspectes (1934), Ariadna al laberint grotesc (1935), Miratge a Citerea (1935) i Letízia i altres proses (1937), obres que l'acrediten com el narrador més original després del Noucentisme. La seva obra poètica compta amb els reculls Cementiri de Sinera (1946), Les hores i Mrs. Death (1952), El caminant i el mur (1954), Final del laberint (1955), Les cançons d'Ariadna (1949), La pell de brau (1960), Llibre de Sinera (1963) i Setmana Santa (1971). De la seva obra teatral cal destacar Primera història d'Esther (1948), Antígona (1955), Fedra (1955), Una altra Fedra, si us plau (1978) i Les veus del carrer (1980). Tot sovint revisa la seva obra, amb la finalitat de convertir-la en un corpus ben travat.


Traduït a nombroses llengües, el seu nom ha estat inclòs sovint en les propostes per al Premi Nobel de literatura. És distingit amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (1972) i amb la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya (1974) i la Medalla d'Or de la Ciutat de Barcelona (1982). És nomenat Doctor honoris causa per les Universitats de Barcelona i de Tolosa de Llenguadoc. Per la seva actitud cívica, l'any 1982 rebutja la Creu d'Alfons X el Savi. Va ser un dels membres fundadors de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.


www.anyespriu.cat

Organitza:  CAPS.A.


Amb el suport de:

Amb la col·laboració de:

AULA DE TEATRE

DE MATARÓ


Cristina Navarro

Anna Verdaguer


actors

Andreu Lahoz

Assumpta Triadó

Berta Ibáñez

Blanca Valletbo

Cándida Pérez

Carla Guardiola

Carlos Pérez

Carolina Enrich

Clara Bellavista

Enric Domingo

Georgina Casas

Gisela Bellavista

Gisela Parra

Jaume Amatller

Jaume Carné

Jordi Porta

Josep Fité

Josep Roca

Lluïsa Soriano

Marc Villanueva

Maria Esquerra

Maria Garriga

Maria Majó

Marta Salazar

Miquel Esquerra

Oriol Colomer

Pep Fité

Rosa Busqué Bonamusa

Rosa Maria Pérez

Ruth Rodríguez

Sandra Cabrespina

Sònia Alcón

Xevi Riera

Yolanda Rodríguez

Vídeo: 16’

8-13_ESCRIPTORS.html